Uključi se

Ova stranica služi kako bi i srednjoškolcima/kama i nastavnicima/cama prikazao prilike za uključivanje koje su stalno dostupne. Ispod su dostupni i načini za uključivanje za nstavnike/ce.

Za srednjoškolce/ke

Možete nam napisati kratku vesti o akciji, projektu, inicijativi ili generalno dobroj praksi koju imate i poslati nam. Naš tim će to rado objaviti na platformi tako da hiljade naših vršnjaka, kao i nastavnika može videti!

Da bi nam poslali, molimo vas da pratite ovaj link.

Prijavi se na dvonedeljni Newsletter. Ovaj kratak pregled najnovijih i najvažnijih vesti stiže u tvoje sanduče i tako ćeš biti uključen u dešavanja na nivou cele Srbije, a dodatno ćeš moći dalje da se uključuješ u sve prilike o kojima te obaveštavamo.

Možeš se prijaviti preko ovog linka.

UPC sajt vode Web Editori koje Unija srednjoškolaca Srbije (UNSS) okuplja i obučava za ovu poziciju preko cele godine. Ukoliko želiš da se uključiš ili te samo zanima više o ovoj poziciji, kontaktiraj nas!

Dostupno uskoro.

Preko kalendara, vesti i newsletter-a možeš da pratiš UPC aktivnosti. Svakog meseca imamo nekoliko online radionica, obuka i treninga, kao i nekoliko lokalnih “uživo” događaja. Prati nas, prijavi se i proširi svoje znanje i veštine u različitim oblastima!

Ukoliko želiš da pokreneš i informišeš svoju školu, učenički parlament, organizaciju ili neformalnu grupu o našem radu, možeš da koristiš prezentaciju koju smo pripremili samo za to.

Ukoliko ti treba podrška, imaš predlog ili pitanje, slobodno nas kontaktiraj!

Pored gorenavedenih prilika za uključivanje, uvek možeš i da se povežeš sa nama! Ovo možeš učiniti prateći nas na instagramu, fejsbuku i tviteru, kao i korišćenjem #UPCentar na istim! 

Za kordinatore/ke UP i zainteresovane nastavnike/ce

Ukoliko ste kordinator/ka učeničkog parlamenta, razredni starešina ili nastavnik/ci samo želite da podržite Vaše učenike, ispod možete pronaći različite načine na koje UP Centar može da Vam pomogne u tome.

UP Centar ima posebnu mejling listu, preko koje ćemo Vas na dvonedeljnom nivou obaveštavati o najvažnijim dešavanjima na lokalnom i nacionalnom nivou. O radu drugih škola, Ministarstava, Unije srednjoškolaca i mnogih drugih!

Prijavite se ovde.

Unija srednjoškolaca ulaže velike napore da UP Centar zaista bude koristan svim parlamentima, srednjoškolcima/kama, aktivistima/kinjama, nastavnicima/cama na neki način, ali je to teško ostvariti kada dosta ljudi ne zna da postojimo. Kako svake godine dolaze nove generacije potrebno ih je informisati i osnažiti da se uključe i zato predlažemo da to uradimo zajedno!

Ukoliko ste zainteresovani, možete održati prezentaciju u Vašoj školi, a mi smo tu da Vam, pomognemo u vezi toga. 

Trenutno radimo na izgradnji mape učeničkih parlamenata, sa kontaktima i korisnim infomracijama o njima, tako da možete se uključtii popunjavanjem upitnika na ovom linku i tako osigurati da vaša škola bude uključena u ovaj proces.